Покажи всички (573)
0 ваучера
0.00 лв.
Регистрация Вход

Екскурзия Босненското чудо - Пирамидите, Дървенград и Каменград: Транспорт + 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево + Посещение на Дървенград и Каменград на Кустурица само за 239 лв. на ЧОВЕК!


Реална цена: 319.00 лв.
Отстъпка: 26%
Спестяваш: 80.00 лв.
Офертата е валидна още
0 закупени ваучера
Екскурзия Босненското чудо - Пирамидите, Дървенград и Каменград: Транспорт + 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево + Посещение на Дървенград и Каменград на Кустурица само за 239 лв. на ЧОВЕК!
351

Мистика и реалност слети в едно.
Отправете се към това необикновено пътуване, водещо ви до тунелите на Босненското чудо - Пирамидите! Потопете се в уникалната атмосфера на едни от най-обаятелните градове на Босна и Херцеговина. Почуствайте космополитния дух на Сараево, уюта на Мостар и каменното величие на Вишеград.Дати на пътуване: 19.09.2020 г. - 239 лв. валидна при плащане до 18.08.2020Пакетът е на човек при двама пълноплащащи за двойна стандартна стая и включва:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Сараево
 • БОНУС! Посещение на Андричград (Каменград)
 • БОНУС! Посещение на Дървенград (Мечавник)
 • туристическа програма в Сараево
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Пакетът не включва:

 • входни такси на посещаваните обекти
 • разходи от личен характер 
 • доплащане за единична стая - 80 лв.
 • доплащане на 3 вечери в ресторанта на хотела - 35 лв. общо - осъществява се при минимум 15 туристи /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • разходка с лодка по река Дрина - около 5 евро - осъществява се при благоприятни климатични условия, заплаща се на място.
 • екскурзия до тунелите на Босненските пирамиди - 15 лв. (8 евро) - осъществява се при минимум 25 туристи /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • екскурзия до най-живописните места в Босна: Мостар, Благай и Почител - 35 лв. (18 евро) - осъществява се при минимум 25 туристи /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • БОНУС! при записване да двете допълнителни екскурзии, пакетна цена - 40 лв. (20 евро) - осъществява се при минимум 25 туристи /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден.
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие

 

Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:30 до 18:00 часа.Програма на пътуването:

1 ден: София – Вишeград – Сараево - 590 км.
Отпътуване от гр. София, от площад "Руски паметник" в 05:00 ч.
Дневен преход по маршрут София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.

Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
БОНУС! Посещение на Андричград.
Във Вишеград се намира вторият етно град, след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Свободно време, или с допълнително заплащане, разходка с лодка по река Дрина - около 5 евро, заплаща се на място.

Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим”, заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.

Настаняване в централно разположен хотел в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.
Нощувка.

2 ден: Сараево – Високо – Сараево - 70 км.
Закуска.

Отпътуване към добилите широка популярност тунели на Босненски пирамиди. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите с доплащане на 20 босненски марки входна такса или посещение на новооткрития там музей, включващ важни експонати от проучванията на терен с доплащане на 2 босненски марки входна такса.
Разстоянието от паркинга на автобуса до входа на тунелите е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.

Завръщане в Сараево.
Късния следобед туристическа програма в Сараево - Кметството, къщата на ината, Баш чаршия, символа на града – чешмата Сибил, Националният театър, Синагогата, Катедралата, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.

Свободно време за вечеря.
Нощувка.

3 ден: Сараево - Благай - Почител - Мостар - Сараево - 340 км.
Закуска.

Свободен ден в Сараево или по желание с допълнително доплащане:
Екскурзия до най-живописните места в Босна: Мостар, Благай и Почител. Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.

Отпътуване за Благай, място свещено за дервишите и едно от най-мистичните в Босна. В Благай дервишите построяват своя манастир от 16 век, разположен в скалите над извора на река Буна. Буна е една от най-мощните подземни карстови реки, извиращи от 200-250 метра дълбочина с дебит около 30-45 кубични метра на секунда. Най-красивото кътче в цяла Босна и Херцеговина.
В района се откриват още много магични природни красоти, ценни исторически и археологически артефакти.

Разходка в Почител, крепост и изцяло консервиран отомански град, който е изоставен напълно след Югославската война. Днес лесно достъпен и спиращ дъха на посетителите архитектурен резерват разположен край пътя водещ до Адриатическия бряг. Средновековни стени заграждат целия градски комплекс на Почители, а жилищните квартали са живописно амфитеатрално разположени по склоновете.

Отпътуване за Мостар, исторически град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО.
Разходка в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
Свободно време.

Завръщане в Сараево късно вечерта.
Нощувка.

4 ден: Сараево – Дървенград – София – 590 км.
Закуска.
Отпътуване за България.

БОНУС! Посещение на Дървенград (Мечавник)
Спирка на "Дървения град" - Мечавник - един от двата града, построени от Емир Кустурица. Ще имате възможност да се разходите сред дървени къщички, по високи каменни стъпала и уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените й стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности: Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич.
Възможност за разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта и киното.
Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.

Пристигане в София късно вечерта.

AS


› Входни такси и Полезна информация
Отстъпки:
 • 5% отстъпка за дете до 17.99г., което е настанено в стая с един възрастен
 • 10% отстъпка за дете от 7 до 17.99г., което е настанено в стая с двама възрастни
Входни такси:
 • Музея при Босненските пирамиди - 2 босненски марки (или 1 евро)
 • Тунелите при Босненските пирамиди - 20 босненски марки (или 10 евро) - тура в тунелите е на босненски език
 • Дервишкото теке в Благай - 5 босненски марки (или 3 евро)
 • Дървения град - около 300 динара (или 3 евро)
 • Почител
Валутни курсове:
 • 1 лв. = 1 босненска конвертируема марка (BAМ); 1 евро = 2 BAМ
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Условия на офертата

 • Дата на отпътуване: 19.09.2020 г. - 239 лв.
 • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
 • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:00 до 17:00 часа.
 • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
 • След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран или използван повторно; 
 • Снимките от хотелските стаи са от различни видове помещения и не гарантират вашето настаняване, конкретно в тях. 
 • Всички условия на Lapni.bg    

   

Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941

София, ул. Граф Игнатиев 5, ет. 1
0889 75 77 51
Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 до 17:00 ч.


Виж на картата


Търсите нови клиенти?