Покажи всички (592)
0 ваучера
0.00 лв.
Регистрация Вход

ПРОМО! 3 в 1 МАКЕДОНИЯ, АЛБАНИЯ и ГЪРЦИЯ! Транспорт + 4 нощувки със Закуски и Вечери в хотели 3* + Туристическа програма в Охрид, Поградец, Тирана, Дурес и Касторя с екскурзовод за 360 лв. на ЧОВЕК!


360.00 лв. Приключила!
Реална цена: 429.00 лв.
Отстъпка: 17%
Спестяваш: 69.00 лв.
Офертата е валидна още
27 закупени ваучера
ПРОМО! 3 в 1 МАКЕДОНИЯ, АЛБАНИЯ и ГЪРЦИЯ! Транспорт + 4 нощувки със Закуски и Вечери в хотели 3* + Туристическа програма в Охрид, Поградец, Тирана, Дурес и Касторя с екскурзовод за 360 лв. на ЧОВЕК!
48436

Македония и Албания - открийте очарованието на тези 2 прекрасни балкански страни с днешната ни оферта!


Охрид, Поградец, Елбасан, Берат, Тирана, Дурес, Корча, Преспанското езеро, Касторя, Едеса


Офертата е на ЧОВЕК, при двама пълноплащащи за стандартна двойна стая и се предлага в следните варианти:


Период на пътуване:

10.10. - 360 лв.
 
 

Тръгване от

 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
 • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
 • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
 • се и се заплаща предварително)

Цената включва:

 • 4 нощувки в хотели 3*: по една в Охрид, Поградец, Дурес и Касторя;
 • 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в Охрид, Поградец, Тирана, Дурес и Касторя;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзовод на български език.

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая - 58 евро / 113лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;
 • Допълнителни екскурзии:
 • Разходка с корабче по Охридското езеро (около1 час) при минимум 25 души – 6 евро;
 • Посещение на античния град Хераклея Линкестис с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод при минимум 25 души - 5 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи – 40 лева;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 
Допълнителна информация за туристическите обекти:

 • Римския амфитеатър в Дуръс - евро/ 300 ALL
 • Национален исторически музей в Тирана - 5 евро/ 200 ALL;
 • Църквата „Св.Богородица Перивлепта“;
 • Иконната Галерия / 2 евро/122 MKD/;
 • Самуиловата крепост в Охрид с вход / 3 евро/183 MKD /; 


Необходимо е предварителна резервация по телефон преди да закупите ваучера в туристическа агенция на телефон  - 0889 75 77 51 

 

Програма
1 ДЕН / София – Охрид
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка).
Отправяме се към Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония. Пристигане в Охрид привечер. Разходка из града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Охрид - Поградец
Закуска. Туристическа програма в Охрид – обект на световното културно наследство. Пешеходна обиколка в Стария град: Самуиловата крепост (3 евро/ 183 MKD), Античния театър, църквата „Света Богородица Перивлепта“, обявена за паметник на Световното и културно наследство на ЮНЕСКО, и Иконната галерия (2 евро/ 122 MKD), църквите “Св.Климент” и “Св.Пантелеймон”, Голямата Чаршия със Стария Чинар. Свободно време или по желание разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Посещение на манастира „Св.Наум“,разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до Албания и на 30 км южно от град Охрид.
Отпътуване за Поградец - един от най – очарователните курорти в Албания. Заради великолепната уникална екосистема на Охридското езеро и околностите му и поради историческото си богатство, уникална флора и фауна, през 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Тук има две църкви, едната, посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по – новоизградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Поградец - Елбасан – Берат – Тирана - Дурес
Закуска. Отпътуване за Берат и Дурес с кратка почивка в Елабасан за разглеждане на Старата крепост на града. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Тук можете да се насладите на силата и духа на крепостните стени с чаша ароматно кафе в ръка.
Продължаваме към Берат - град - музей, един от най-добре съхранените османски градове на Балканите, известен като “градът на хилядата прозорци”. Берат е бил неразделна част от Първото и Второто българско царство, както и от Охридската българска архиепископия. Този град впечатлява със своята идентичност и богата култура.
Следващата ни спирка е Тирана – столица и най-големият град в Албания, където можете да се потопите в уникална смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Панорамна и пешеходна обиколка на града, която включва: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти - Скендербег и централния площад Скендербег, часовниковата кула, Университета, Националния исторически музей, квартала „Блок“, Пирамидата – някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа.
Насочваме се към Дурес- най-древният град в Албания и бивша нейна столица. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Дурес – Корча – Преспанското езеро – Касторя /Кастур/
Закуска. Туристическа програма в Дурес с възможност за посещение на Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, разглеждане на най-голямото пристанище в Албания, крайморския булевард с палмите подарък на Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Ще видите Венецианската кула и старите римски бани. Отпътуване за Костур (Кастория) с попътно посещение на албанския град Корча.
Продължаваме към Костур или Касторя с попътно посещение на Преспанското езеро.
Пристигане в Касторя, разположен на полуостров в Костурското езеро (на гръцки Орестиада), на 35 километра от Преспанското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Касторя /Костур/ – Едеса - София
Закуска. Туристическа програма в Касторя с разглеждане на Стария град, отличаващ се със старинни калдъръмени улички, многобройни църкви и характерните стъпаловидно разположени къщи в старобългарски стил. Касторя предлага много запазени средновековни църкви като църквите „Свети Стефан”, „Свети Архангел Митрополитски” и „Свети Безсребреници”, датиращи от 10 век.
Отпътуване за Едеса – един от най-красивите и живописни градове на Гърция, наричан още града на водопадите. Фотопауза при забележителните водопади.
Продължаваме към България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) привечер.


* Осигурен трансфер от:

Пловдив в 05:30 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 40 лв;

Стара Загора в 04:15 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 50 лв;

Сливен в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;

Ямбол в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;

Бургас в 02:00 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 60 лв;

Варна в 00:00 ч. от ул. Антим (до Археологическия музей) – 70 лв.

 
* Тръгването от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора се осъществява при минимум двама туристи от град и подлежи на потвърждение.
* Тръгването от Варна се осъществява при минимум 4 туристи от град при потвърден трансфер и е за следните дати:  25.04.2019 , 01.05.2019 , 23.05.2019 , 05.09.2019 За други дати – на запитване.
* При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер. 

ОД


Условия на офертата

 • Валидност на ваучера: 10.10– 15.10.2019 г.
 • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
 • Необходимо е предварителна резервация по телефон преди да закупите ваучера в туристическа агенция на телефон  - 0889 75 77 51 
 • Телефон на Lapni.bg относно покупката на ваучери: 0884 156 558; (НЕ Е ЗА РЕЗЕРВАЦИИ)
 • Всички условия на Lapni.bg

Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941

гр. СОФИЯ ул. граф Игнатиев 5
0889 75 77 51

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 до 17:00 ч.


Виж на картата