Великденска Ваканция в Саранда - Тропическият Рай на Албания! Транспорт с комфортен автобус + 4 нощувки със закуски и вечери в Hotel Alpha 3* + Великденски обяд + Посещение на езерото Синьото езеро

Оферта № 16479
Отстъпка -12 %
580 лв.
  • Реална цена: 665,00 лв.
  • Спестяваш: 85,00 лв.
7
закупени ваучера
Офертата е изтекла

Посрещнете Великден на брега на Йонийско море.в един от най- очарователоните градове на Албанската ривиера - Саранда. Мястото, кацнало върху два залива, привлича с изумрудената си, чиста морска вода, прекрасния си средиземноморски климат и изключително вкусната си храна.
 

Период на пътуване: 03.05.- 07.05.2024

Маршрут на пътуването: София- Солун - Йоанина- Саранда
Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Дупница, Перник, Автогара София и ЖП гара София.


Цена на Човек:
човек в двойна стая трети възрастен в стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
580 лв. 195 лв. 195 лв.


Цената включва:
  • 4 нощувки, 4 закуски и 3 вечери в Hotel Alpha 3* в Саранда
  • Великденски обяд с агнешко печено, зелена салата и вино
  • транспорт с туристически автобус 3*
  • Пътни и магистрални такси
  • Водач от България
  • Бонус: Посещение на езерото Синьото око
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро в ЗАД ЛЕВ ИНС (за лица над 65г има доплащане)

Цената не включва:
  • входни такси и билети за туристически обекти
  • екскурзия до Бутринт - 25 евро (организира се при група 30 души)
  • екскурзия до Гирокастро - 25 евро (организира се при група 30 души)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85 г. не могат да бъдат застраховани

Анулации:
  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.
 
Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0887 999 152   от Понеделник до Петък от 09:00 до 17:00 часа.

 

Hotel Alpha е само на 200 метра от плажа Disco Mango. Има ресторант и бар на място. Намира се на 5 минути с кола от центъра на Саранда. Предоставя безплатен Wi-Fi и климатизирани стаи. На близката крайбрежна алея има различни ресторанти и барове. Всяка стая включва телевизор с плосък екран, минибар и балкон с кът за сядане. Самостоятелната баня е с душ. В Hotel Alpha ще намерите 24-часова рецепция и помещение за съхранение на багаж. В сградата на хотела има магазин за хранителни стоки, а на място може да се ползва безплатно паркинг. На 10 километра е античният град Бутринт, който е включен в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Спирка на местните автобуси има на около 150 метра. Фериботното пристанище с линии до Корфу се намира на 3 километра от Alpha Hotel.

Програма и допълнителни екскурзии:

Програма

 

1 ден: София – Кулата – Янина – Саранда

Отпътуване в 06:00 ч. от стадион “Васил Левски‘‘. Дневен преход. Пътуването е  през територията на Гърция по скоростната магистрала  Е – 90.  Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Пешеходна обиколка на Саранда. 
Вечеря. Нощувка.


2 ден: Сарaнда 

Закуска. Свободно време за почивка. Пешеходна обиколка на Саранда или по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Бутринт. Археологическият комплекс е включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите. През хилядолетната му история, своя отпечатък върху града са оставили илири, гърци, римляни, византийци, венецианци, османските турци. Обиколка на Бутринт: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда.Полудневна екскурзия по желание срещу доплащане до Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. По пътя посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Връщане в Саранда. Следобяд – свободно време за плаж.
Вечеря. Нощувка.


3 ден: Саранда 
Закуска. По желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Както всеки гръцки остров, така и този е свързан с древногръцката митология. Богът на морето Посейдон е бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп  и  нимфата Менопа. С помощта на Зевс, Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си към нея той кръщава острова на нейно име. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Франция, Англия.През годините всички управници са оставили по нещо от забележителната архитектура на острова, прочут най-вече със запазените венециански крепости на главния град. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и е един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. От особен интерес са уникалните традиции, свързани с големия християнския празник Великден.  Отпътуване с корабче за Корфу сутринта. При възможност посещение на уникален великденски ритуал, характерен само за този гръцки остров. Безспорно най-голямата атракция по Великден е чупенето на глинени съдове, което започва в 12:00 часа. От празнично украсените балкони,на които висят специални алени покривки със златен кант, ще полетят глинени делви, пълни с вода. По този начин жителите на Корфу празнуват Първото Възкресение и хората се събират основно в района на централния площад Спианада. Камбаните бият тържествено и силно и всички жители и посетители на града са свидетели на един невероятен ритуал. Този обичай е останал от времето на венецианското управление и е адаптиран от местните жители, с чупенето на съдовете те изразяват пречупването на лошото и поставянето на едно ново добро начало. По големината на глинените делви може да се съди за благосъстоянието на всяко семейство. Следва посещение на градините на двореца на императрица Сиси „Ахилеон”. Кратко свободно време за снимки. Отпътуване  за фотопауза към полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Пешеходна разходка в столицата Керкира -Старата крепост, площад Спианада, двореца на Св. Михаил и Св. Георги, в който се помещава музея на Азиатското изкуство, естакадата Листон, църквата Св. Спиридон - покровител на острова. /Влизането в обектите с изключение на църквата става самостоятелно, по желание в рамките на свободното време/. Свободно време в Корфу-град. Връщане в Саранда.

Вечеря. Нощувка.


4 ден: Саранда
Закуска.  Свободно време. Следва Празничен Великдернски обяд в ресоранта на хотела с печено агнешко, вино и музика. След обяда- свободно време за почивка и самостоятелна разходка из Саранда.
Вечеря. Нощувка.


5 ден: Саранда – Янина – Кулата - София

Закуска. Напускане на хотела.  Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.



Описание
Ед. цена
Брой
 
Великденска Ваканция в Албания, Саранда на първа линия! Транспорт с комфортен автобус + 4 нощувки със закуски и вечери в Hotel Alpha + Великденски обяд + Посещение на Гирокастро - 580 лв.
22 септември
580,00 лв.
665,00 лв.
Осигурено от Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Дати на отпътуване: 03.05.2024 - 07.05.2024 г.
  • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:30 до 18:00 часа.
  • Запитването за свободни места НЕ е РЕЗЕРВАЦИЯ! След заплащане на ваучера, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обадете на телефона, посочен във ваучера Ви, непосредствено под номера и секретния код, за да направите своята РЕЗЕРВАЦИЯ.
  • Всички условия на Lapni.bg                                                                                                                                                      

Сходни продукти