LAST MINUTE 180 лв.! Великден и 6ти май в Истанбул! 3 нощувки със закуски в хотел 3* + Обиколка на Одрин + Транспорт

Оферта № 13016
Отстъпка -15 %
180 лв.
  • Реална цена: 213,00 лв.
  • Спестяваш: 33,00 лв.
19
закупени ваучера
Офертата е изтекла

Истанбул е разположен от двете страни на Босфора. С небе, обсипано с куполи и минарета, Истанбул е един от истински романтичните градове. Историята му датира назад във времето, като започнем от Византия и водещото му място в Османската империя до днес, когато е най-големият град в Турция и нейно културно средище. В този огромен град можете да се разхождате по същите улици, където са минавали кръстоносците и еничарите, да се възхищавате на джамиите, да надникнете в султанския харем или да се пазарите на Капалъ чаршия.

Маршрут:  София – Истанбул – Одрин - София

5 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Дати на екскурзията: 22.04.2022 г. дневен преход / 04.05.2022 г нощен преход
                                     


Цената  включва :

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
  • Пътни и гранични такси
  • Водач от агенцията
  • Посещение на Одрин.


 Цената не включва:

  • Мед. застраховка
  •  - до 65 г. – 4 лв.
  •   - oт 65 г. до 70 г. – 6 лв.
  •   - от 70 г. до 75 г. - 8 лв.
  •   - от 75 г. до 79 г. - 12 лв.
  •   - Лица над 79 г. не се застраховат!
  • Застраховка отмяна на пътуването
  • Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул – 10 евро /  Деца до 11.00г – 5 евро
  • Вечерна автобусна обиколка със Сапфир и Таксим – 25 евро,деца до 11.00г 20 евро
  • Разходка с кораб по Босвора – 17 евро, деца до 11.00г – 15 евро
  • Посещение на двореца Долмабахче – 25 евро, деца до 11.00г – 20 евро
  • Посещение на МОЛ ЕМААР и Пеещите фонтани – 17 евро за аквариума, деца до 11.00г – 15 евро
  • Вечеря в ГАР – Мюзик Хоу – 29 евро, деца до 11.00г. – 20 евро
  • Вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество алкохолни и безалкохолни местни напитки 45 евро
  •  Вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул“ с посещение на кафето Пиер Лоти 12 евро
  • Посещение на Принцови острови – 12 евро
  • ВАЖНО: Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.


Доплащания:

  • Доплащане за двойна седалка за един турист - 45лв.
  • Доплащане за единична стая - 30 лв.
  • Доплащане за вечеря в хотела  -10 евро


Необходими документи: 

  • валиден задграничен паспорт,
  • за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България.


 
Задължителна предварителна РЕЗЕРВАЦИЯ  на телефон: 0889 757751
 
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Турция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните ни партньори. 
РТ

Програма:

1 ден: 04.05 Отпътуване от София в 19:00 ч.; 19:30 ч., 20:00ч тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell); 21:45ч тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург); 22:45ч тръгване от гр. Хасково (бензиностанция ОMV, околовръстен път); 22:45ч от Димитровград (бензиностанция ОMV, околовръстен път). Нощен преход.

2 ден: Пристигане в Истанбул сутринта., Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.). По желание /срещу допълнително заплаща По желание /срещу допълнително заплащане/ разходка с корабче по Босфора. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста “Ататюрк”, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца „Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Екскурзоводската беседа е на български, възможност да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.

 По желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.

вечерна автобусна обиколка „Светлините на Истанбул„ с посещение на небостъргача Сапфир и площад Таксим. Небостъргачът Сапфир е най-високата жилищна сграда в Европа на 54 етажа със 174 апартамента. Комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите на последният етаж, където е панорамната площадка, от там се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. След това обиколката ни, ще продължи към сърцето на гр. Истанбул, а именно площад Таксим. Там, ще имаме свободно време да се разходим по пешеходния булевард Истиклял и да се потопим за кратко в нощният живот на Истанбул. Връщане в хотела. Нощувка.

 


3 ден: Закуска. В 09.00 ч. Свободно време.Възможност да се посети - спа в хотела турска баня, басейн и всички останали забавления който предлага хотела. Възможности за невероятно прекарване на вечерта в Истанбул:
По желание /срещу доплащане/ вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул“ /при мин. 25 човека/: булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; свещеният квартал Еюп. Посещение на историческото кафене Пиер Лоти, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по – интересен начин ще се стигнем до кафето – с кабинков лифт. Свободно време за снимки.

 По желание: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ.Връщанe в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. По желание /срещу заплащане/ посещение на Принцови острови. Отпътуване с ферибот към Принцовите острови! Пристигаме на Бююкада. По пътя преминаваме и покрай другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни – с луксозни къщи, вили, басейни и красоти... На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 60 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник... Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място... Отпътуване обратно за пристанището. С автобуса се отправяме към българската желязна църква „Св. Стефан” - единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, Всички елементи са захванат към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул.

След обяд по желание срещу допълнително доплащане Посещение на най – новият МОЛ в Истанбул - ЕМААР, там се намира и новия аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематически сектори. Ще имате възможност за пазаруване в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки. От там продължаваме към МОЛ WATERGARDEN ISTANBUL, където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди кв.м. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за град Одрин. Посещение на Одринската борса откъдето може да си закупите различни видове баклава, перилни препарати, хранителни продукти и др. Посещение на българската църква "Св. Св. Константин и Елена" и най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Свободно време за разходки и обяд. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.



Описание
Ед. цена
Брой
 
Великден и 6 май в Истанбул! 3 нощувки със закуски в хотел 3* + разглеждане на Одрин + Транспорт САМО за 180 лв. на Човек!
Великден; Майски празници
180,00 лв.
213,00 лв.
Осигурено от Турция чрез Евър Травел, лиценз № PK-01-6941
Условия на офертата
  • Валидност на ваучера:  22.04.2022 г. дневен преход / 04.05.2022 г нощен преход
    Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си и приятели; 
  • Ваучерът НЕ важи за пътувания извън посоченият период; 
  • Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Петък от 09:30 до 17:00 часа.
  • Запитването за свободни места НЕ е РЕЗЕРВАЦИЯ! След заплащане на ваучера, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обадете на телефона, посочен във ваучера Ви, непосредствено под номера и секретния код, за да направите своята РЕЗЕРВАЦИЯ.
  • Всички условия на Lapni.bg                                                                                                                                                      

Сходни продукти